Drilltroppen

I 1970 meldte tanken seg om et drillkorps. De første årene sto drillkorpset som en selvstendig enhet i nær tilknytning til musikkorpset, for senere, i 1973, å bli smeltet sammen med musikantene til en enhet.

 

I mai 1971 ble det arrangert en musikk og drillaften i Landåshallen hvor drillkorpset tok sine første uniformerte steg ut i livet.

Videre deltok de med stor suksess i festspillenes "drill og Musikk" i Bergenshallen i 1972 og 1973. Oppslutningen var på dette tidspunktet stor og i 1974 hadde drilltroppen 55 medlemmer.

 

Etter 1974 fulgte drillen korpset på de aller fleste utendørsoppdrag og hadde faste øvinger i aulaen på Ulriken skole. De deltok i Drilliaden i Skien på 80 tallet og var med på alle turen korpset reiste på.   
 

Som alt annet korpsarbeid var også drilltroppen avhengig av dugnadsarbeid. Flere av dem som fra slutten av 70 tallet og opp til begynnelsen av 90 tallet, var med i troppen, forteller om sying av drilluniformer.

 

Mange unge jenter har vært innom Landås Skoles Musikkorps drilltropp og minnene har de alle sammen. Et av minnene var at de drillet sammen med et sekkepipeorkester.  Som en av dem sier: "Det pøsregnet og jeg liker fremdeles ikke særlig sekkepiper den dag i dag .. Husker ikke hvorfor eller hvem de var men vått og kaldt, det var det". 

Siden starten på 2000-tallet har drilltroppen vært fraværende. Dette fordi opplsutningen til korpset generelt og drillen spesielt, avtok. Likevel håper Landås skoles musikkorps at dagen vil komme da korpset på nytt kan ha sin egen drilltropp. Som Nina bu, som både var drillpike og tamburmajor, før hun ble instruktør for drilltroppen sier: "En drilltropp foran korpset er prikken over i'en".